Auteur, illustrator en vormgever Pieter Gaudesaboos (°9 mei 1979) spreekt met zijn fantasie en humor alle leeftijden aan. Ieder prentenboek is weer heel anders, toch pik je een 'Gaudesaboos' er zo uit.

Zijn werk is speels, origineel, met nostalgische en absurde trekjes. Hij werkt vaak met collages en gemengde technieken en doet de vormgeving van zijn boeken zelf.

Zijn boeken werden meermaals bekroond met o.a. een boekenwelp en nominatie voor de CultuurPrijzen Vlaanderen 2007 voor 'hoe oma plots verdween', een boekenpluim voor 'roodlapje', 'STAD', 'Pistache' en 'Linus', en de Gouden UIl Jeugdliteratuur 2008 voor 'Linus'.

Van 2004 tot 2009 werkt hij als vormgever bij het Gentse theaterhuis Kopergietery, in 2006 was hij art director van het cross-mediaal cultuurproject W@=D@.
Pieter is mede-oprichter vzw tapis plein, projecthuis voor actueel en alledaags erfgoed.

Meer weten? Herlees enkele interviews.


roodlapje negen schijfjes banaan hoe oma plots verdween 123 Piano stad pistache sprookje voor een prins linus briek tommie mannetje koek schrijft een boek boek van mannetje koek herr luna eksternacht de kauwgomballenbel martha opa wereldreis speelgoed kist 4speelgoed